יין ישמח לבב אנוש

pexels-pixabay-39511

יין הוא ללא ספק אחד המשקאות האלכוהוליים הנפוצים והפופולאריים ביותר בעולם, וגם אחד הוותיקים שבהם. מזה אלפי שנים נהוג לשתות יין. מיוחסות ליין סגולות שונות ומוענק לו מקום סמלי וטקסי מכובד גם אז וגם היום.

מה שהשתנה מאז אלפי שנים זה הידע והטכנולוגיה. וגם האקלים.

היין היום שואף לדיוק שמתחיל מגידול ענבים, ודרך כל שלבי ייצורו. ולאורך כל הדרך מהענב ועד החנות – לטמפרטורות יש השפעה מהותית על האיכות.

ייצור יין הוא תהליך מורכב הכולל מספר שלבים בציר, ריסוק, תסיסה, יישון וביקבוק.

טמפרטורה נכונה היא המפתח לאיכות היין ויש לפקח עליה לאורך כל תהליך הייצור.

באמצעות הצ'ילרים שלנו אנו שומרים על טמפרטורות תסיסה אותן הגדיר היינן מראש כדי לשלוט בפעילות השמרים והתסיסה ולמנוע קלקול.

מיכלי נירוסטה משמשים בדרך כלל לאחסון יין במהלך תסיסה ויישון. כדי לקרר את המיכלים הללו,  יקבים משתמשים במעילי קירור או במערכות גליקול שמזרימות מים קרים או גליקול דרך צינורות במיכלים כדי לווסת את הטמפרטורה.

בקרת טמפרטורה נכונה במהלך ייצור היין מבטיחה שהמוצר הסופי יהיה באיכות גבוהה ובעל פרופיל הטעם הרצוי.

בכל יקב אנו מתאימים את המוצר המתאים במיוחד ליין וליקב בו אנו נמצאים, מהדרום ועד צפון רמת הגולן, כל אקלים מקבל את הטיפול הראוי והדרוש בשיתוף פעולה עם הייננים והמהנדסים.

אז בפעם הבאה שתשתו יין, תרימו לחיים גם למערכות הקירור שמבטיחות לכם קבלת מוצר מושלם!